SERIÁL Inspirativní koncepty provozoven: „Baby friendly“ kavárny, které se vyplatí navštívit

Vychutnat si skvělou kávu, dopřát si chutný oběd a současně nechat si své děti vyhrát? Možná to zní trochu utopicky, ale dnes je možné opravdu všechno. Jen je třeba navštívit ta správná místa. Nejlépe taková, která jsou „baby friendly“.

Koncept „baby friendly“ zařízení se začíná pomalu rozšiřovat i u nás. Avšak tyto kavárny a restaurace by měly splňovat určité podmínky – mít nekuřáckou zónu, bezbariérový vstup, dětský koutek nebo hřiště. Určite není na škodu, když mají i parkování pro kočárky, dětské menu, možnost polovičních porcí, nebo dokonce ohřev dětské stravy.

Věřte, že v těchto podnicích nebude problém, když vaše dítě převrhne sklenici vody. Personál bývá vstřícný a nápomocný. Děti si vyhrají, a vy si konečně dopřejete šálek dobré kávy. A k ní i nějakou tu dobrotu.

Monsters Cafe and Bar, Bratislava

Kavárnu a cukrárnu Monsters Cafe and Bar najdete v bratislavské Petržalce. Velká kavárna s dětským koutkem a venkovním hřištěm představuje pro děti splněný sen. Je možné ji označit jako multifunkční prostor, který si užijí nejen děti, ale také jejich rodiče. Snídani si vychutnáte s dětmi, večer zase s přáteli při skleničce vína. Tento podnik nabízí možnost firemních večírků, soukromých i dětských oslav. Pátky patří tvůrčím dílnám a pro maminky s dětmi je dostupná i jóga.


Zdroj: Facebook Monsters Cafe and Bar

Naše Bistro, Košice

Příjemná kavárna v Košicích, která svým zákazníkům nabízí výbornou kávu i chutnou snídani v průběhu celého týdne. Přidanou hodnotu tohoto místa tvoří krásně upravený dětský koutek, ve kterém si děti mohou dosyta vyhrát. Rodiče si užijí pohodu při kávě a různých dobrotách – od skvělých dortů přes sladké makronky až po úžasné koláče.


Zdroj: Facebook Naše Bistro

Elisabeth Patisserie, Nitra

Paříž v srdci Nitry si můžete doslova vychutnat v cukrárně Elisabeth Patisserie. Stylová francouzská kavárna okouzlí každého návštěvníka. Nemluvě o dobrotách, které tu denně nabízejí. Typické francouzské dezerty dostanou všechny mlsaly. Ochutnejte makronky nebo cheesecaky nejlepší od vzniku světa. A vezměte s sebou i děti. Najdete tu samostatný dětský koutek, ve kterém si děti přijdou na své. K dispozici máte dětské židličky a na toaletách i přebalovací pult.


Zdroj: Facebook Elisabeth Patisserie

Love me, Nymburk

Kavárna s dětskou hernou Love me v Nymburce představuje skutečný dětský ráj. V nabídce najdete skvělou kávu, ale i různé dobroty – dortíčky, palačinky nebo tousty. Tady je ale na prvním místě dětský svět. Už samotný interiér dokáže upoutat každého malého človíčka. Za zmínku stojí krásná barevná tapeta s motivy zvířat nebo samotná herna. Nejde tu jen o kavárnu s dětským koutkem. Snahou bylo vytvořit prostor pro dětské worshopy a jiné akce.


Zdroj: Facebook Love Me - Kavárna s dětskou hernou

Mezi stromy, Brno

Dětská čajovna a kavárna Mezi stromy představuje příjemné místo, kde si rodiče malých nezbedníků oddychnou a děti zase najdou příjemné místo pro své hry. Občerstvit se tu můžete dobrou kávou a sypanými čaji, ale samozřejmě také vždy čerstvými dezerty. Na děti tu čeká bazén s kuličkami, domečky na prolézání a mnoho jiných hraček. Tento dětský koutek je však zpoplatněný.


Zdroj: Facebook Mezi Stromy - Dětská čajovna a kavárna

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard