6 z nejlepších podniků v Česku a na Slovensku podle Tripadvisoru

Prezentace v online prostředí a sbírání pozitivních recenzí představuje v současnosti značnou část úspěchu restaurací, kaváren a barů. Dvojnásob to platí v souvislosti s turisty, resp. zahraničními návštěvníky. Jednoduše lidé, kteří se ve vašem městě nevyznají, se budou při výběru podniku řídit podle dostupných doporučení. Mnoho cestovatelů tak činí například na základě dobře známého Tripadvisoru. Právě proto jsme si řekli, že na jednom místě seskupíme 6 z nejlepších podniků v Česku a na Slovensku dle zmíněného portálu.

TOP restaurace, kavárny a bary v Česku a na Slovensku 

Pokud bychom měli náš seznam sestavovat striktně podle počtu recenzí a hvězdiček, tak zatímco v rámci českých podniků bychom se pravděpodobně nepohnuli z Prahy, ty slovenské by byly zejména z Bratislavy. Aby byl ale náš výběr co nejrozmanitější, podívali jsme se i do jiných, podstatně vzdálenějších a turisticky méně frekventovaných měst oproti těm hlavním. A dopadlo to takto:

1. Sad Man's Tongue Bar & Bistro – Praha

Široko daleko nejlepší a nejpočetnější hodnocení má na Tripadvisoru právě Sad Man's Tongue Bar & Bistro. Jedná se o bar a bistro, kde se 50. a 60. léta minulého století potkávají se současností. Jeho hlavní protagonisté jsou toho názoru, že dobré jídlo a nápoje by měly mít přiměřenou cenu. Podle nich byste si totiž neměli brát půjčku na to, abyste se mohli jít ven najíst. A nečekejte nóbl luxusní prostory. Sad Man's Tongue Bar & Bistro je opředeno retro atmosférou v tom pravém slova smyslu.

2. Bagel Lounge – Karlovy Vary

Další místo v našem seznamu si vybojoval Bagel Lounge v Karlových Varech. Pobočky tohoto originálního podniku však naleznete i v jiných českých městech. Každopádně, v Bagel Lounge na vás čekají nejen voňavé a zároveň čerstvě upečené domácí bagely, ale také tradiční česká jídla, veggie menu, čerstvě pražená 100% arabica, dezerty nebo dětské menu se zábavou pro nejmenší.


Zdroj: kv.bagellounge.cz

3. Borgo Agnese – Brno

Třetím podnikem, který jsme zařadili do našeho výběru, se přesouváme do Brna. Najdete tam restauraci Borgo Agnese, která je v provozu od roku 2008. Zaměřuje se především na středomořskou kuchyni, přičemž klade důraz na čerstvé a sezónní suroviny. V mnoha případech jde dokonce o domácí výrobky.

4. Grand Cru Wine Gallery – Bratislava

Nezapomínáme ani na milovníky vína. Ti by si jistě vychutnali návštěvu bratislavské vinotéky Grand Cru Wine Gallery, která se specializuje na kvalitní francouzská, slovenská, moravská vína a vína z celého světa. Pokud budete mít někdy cestu kolem a bude zrovna otevřeno, určitě ji zařaďte do vašeho itineráře.

5. Remy's Bistro & Pub – Trenčín

Skvělým recenzím a četným doporučením se na Tripadvisoru těší i Remy's Bistro & Pub. Tento podnik se nachází v Trenčíně, kde vítá své zákazníky již od roku 2009. Z jeho nabídky vyčnívají zejména poctivé hamburgery. Mezi další poznávací znaky Remy's Bistro & Pub ale obecně patří kvalitní kuchyně a jedinečná atmosféra.


Zdroj: facebook.com/RemysBistroPub

6. Dobré Bistro – Košice

Při pohledu na fotky, kterými se na Tripadvisoru prezentuje košické Dobré Bistro, se budou sbíhat sliny nejednomu jedlíkovi. Dobré Bistro se právem vychloubá tím, že vůbec jako první podnik začal v Košicích připravovat domácí granolu. Zajímavostí je i skutečnost, že k přípravě svých jídel používá olej z hroznových jader, kokosový olej, případně panenský olivový olej. A nelze opomenout ani skutečnost, že v pochoutkách z Dobrého Bistra nemá žádné místo bílý cukr.

Kvalitní jídlo, kvalitní služby

V obou zemích je mnoho podniků, které zákazníci rádi navštěvují. Tato zařízení obvykle spojuje kvalitní, chutná strava za přiměřené ceny a příjemné prostředí. K příznivým recenzím přispívá také efektivní chod s rychlou obsluhou nebo možnost online objednávání (což se ukázalo jako velké pozitivum zejména v době pandemie), kterým lze podle výzkumů zvýšit tržby až o 30 %. Ať už se rozhodnete pro návštěvu kterékoli restaurace, buďte všímaví a pokud je to možné, podle svých zkušeností ji také ohodnoťte. I vy tak můžete být nápomocni těm, kteří hledají, kam si půjdou příště uspokojit chuťové pohárky.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard