Co v restauracích vytváří dobrou atmosféru?

V každé restauraci můžeme spatřit 3 základní aspekty, které hostům udeří do očí hned při jejich první návštěvě. Jsou nimi kuchyně, služby a atmosféra. Nesmí se zapomínat ani na skutečnost, že každý z těchto aspektů má moc rozhodnout o tom, zda se nový zákazník do restaurace vrátí i příště. Znamená to, že majitelé a provozovatelé restaurací musí kromě kvalitní kuchyně a špičkových služeb dbát i na celkovou atmosféru v restauraci.

Jak vytvořit dobrou atmosféru v restauraci?

Gastro průmysl, resp. odvětví stravovacích služeb, je mimořádně konkurenční oblastí. Co z toho plyne? Ve své podstatě máte jako majitel, resp. provozovatel restaurace obvykle jen jednu šanci na to, abyste dali vašim hostům důvod k další návštěvě. Pokud ji promarníte a nesplníte očekávání vašich zákazníků, příště se odeberou právě ke konkurenci.

Vaším přirozeným cílem by tedy mělo být jakési poskytování zážitků, díky čemuž se k vám budou hosté opakovaně vracet. Vytvoření výjimečné atmosféry v restauraci je proto nutnou a často přehlíženou součástí nabídky nezapomenutelných zážitků.

Toto je 6 tipů, jak vytvořit dobrou atmosféru v restauraci:

Slaďte zařízení a barvy

Je více než pravděpodobné, že vaši hosté budou pozitivně vnímat, když sladíte vaše zařízení, nábytek, dekorace a barvy do konzistentního celku. Konzistence je jedním ze způsobů, jak vytvořit design restaurace, který přispěje k její výjimečné atmosféře.

restauracia

Vychytejte správné osvětlení

Na celkovou atmosféru v restauraci má obrovský vliv i osvětlení. Zatímco v bufetových zařízeních, resp. v pohostinstvích rychlého občerstvení můžete klidně zvolit studenější světlo, v restauracích s posezením vychytejte atmosféru příjemným teplým světlem.

Dejte prostor vhodné hudbě

Umocnit příjemný zážitek hostů z návštěvy vaší restaurace dokážete i vhodně zvolenou hudbou. Volte ji ale uvážlivě, v závislosti na celkovém směřování vašeho zařízení, a nepouštějte ji příliš nahlas. Vašim zákazníkům by mohlo být nepříjemné, kdyby se museli překřikovat.

Nepodceňujte čistotu

Jedním ze základních předpokladů dobré atmosféry v restauraci je i čistota jídelních prostor, jako například stolů, příborů, nádobí, sklenic i toalet. Kdyby vaši hosté narazili na lepkavé stoly plné drobků, špinavé nebo mokré toalety, nebo by jejich občerstvení bylo doprovázeno špatně umytým vybavením, určitě by to nepřispělo k pocitu dobré atmosféry.

restauracia

Dbejte na poutavé prezentování jídel

Co má prezentování jídla společného s atmosférou v restauraci? Nejde přece o aspekt kuchyně, který jsme zmiňovali hned v samotném úvodu tohoto článku? Určitě jste i vy postřehli, jak hosté v restauracích s oblibou fotí naservírované jídlo a zveřejňují ho na sociálních sítích. Je to jeden ze znaků, že se u vás cítí dobře. Kromě toho, každý hashtag s názvem vaší restaurace může přilákat další zákazníky.

Používejte technologie

Žijeme v době moderních technologií, v které má téměř každý váš host po ruce smartphone. Využijte tuto skutečnost ve váš prospěch a nabídněte vašim zákazníkům například funkce Inteligentního stolu. Nejenže tím přispějete k dobré atmosféře ve vaší restauraci, ale ještě i zefektivníte zažité pracovní postupy, čímž si přirozeně vyšlapete cestičku za vyššími zisky. Navíc to pro mnoho hostů bude nová zkušenost, o které zajisté poví i svým známým. A jak dobře víte, nejlepší reklama je pozitivní doporučení.

Pokud chcete vědět víc o Inteligentním stolu, který je součástí aplikace iKelp POS Mobile, nabízíme vám na ukázku video:

Slovo na závěr

Faktem bohužel je, že neexistuje žádný univerzální klíč k vytvoření dobré atmosféry v restauraci. Snažte se proto udělat maximum, abyste dali vašim zákazníkům pádné důvody vrátit se k vám i příště. Mějte na paměti, že dobrá atmosféra v restauraci je jedním z nejsilnějších faktorů, které ovlivňují celkový dojem z návštěvy.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard