Jak na otevření restaurace z garáže

Máte doma nevyužitou garáž a hluboko ve svém nitru cítíte přítomnost podnikatelského ducha? Známe skvělý způsob, jak podobný prostor v kombinaci s výše zmíněnou vlastností zužitkovat. Je jím otevření restaurace z garáže.

Otevření restaurace z garáže

Koncept takové virtuální restaurace je v zahraničí úplně běžným jevem. Stačí vám k ní totiž jen prostor, který se přetvoří na malou kuchyni, web a jedno rozvozové auto. Za výhodu takové restaurace je možné označit i skutečnost, že nepotřebujete žádnou velkou investici do prostorů a personálu. S minimálními počátečními náklady tak můžete začít s chutí podnikat.

Foto: V USA to dotáhli k dokonalosti. Můžete si objednat kontejner s vybavenou kuchyní pro rozvoz jídel.Foto: V USA to dotáhli k dokonalosti. Můžete si objednat kontejner s vybavenou kuchyní pro rozvoz jídel
Zdroj: medium.com

Oprašte nevyužité prostory

Sice jsme výše popisovali především otevření restaurace z garáže, ale klidně může jít i o jiné prostory. Na vaši vlastní vysněnou provozovnu můžete využít například sklep nebo neobývanou místnost, resp. část domu. Základem je, abyste si dané prostory dovedli představit přetvořené.

Foto: V Londýně se pizza vyrábí pod železniční tratí.Foto: V Londýně se pizza vyrábí pod železniční tratí
Zdroj: theguardian.com

Vytvořte si přehledný web

Ale ani otevření restaurace z garáže nedosáhnete snadno lusknutím prstů. Kromě prostorů a chuti podnikat budete potřebovat minimálně aplikaci nebo kvalitní a přehledný web, prostřednictvím kterého si budou moci vaši zákazníci objednávat. Je nesmírně důležité, aby návštěvníci vaší stránky co nejjednodušeji a nejrychleji našli to, co hledají, a dostali to, po čem touží. Perfektním a nápomocným řešením může být online objednávkový systém na rozvoz jídel.

TIP: Příkladem takového systému na rozvoz jídel je univerzální aplikace iKelp POS Mobile DONÁŠKA. Kromě toho, že představuje způsob, jakým dokážete zvýšit své tržby až o 30 %, se kvůli ní nemusíte vzdávat ani svého zaběhnutého pokladního systému. Právě naopak, tímto online objednávkovým systémem na rozvoz jídel můžete doplnit už existující byznys. Samozřejmě iKelp POS Mobile DONÁŠKA je vhodná i pro začínající restaurace.

Zajistěte rozvoz jídel

Když už máte vhodné prostory a propracovaný web, chybí vám už jen rozvozové auto. V případě, že nechcete investovat do firemního nebo byste neradi používali své osobní, můžete si najmout řidiče, kteří budou používat svoje vlastní auta. Pro takovou alternativu je ideálním řešením zakoupení magnetů s logem společnosti, které se dají jednoduše připevnit na vozidla a následně sundat.

TIP: S aplikací iKelp POS Mobile POSLÍČEK si rozvoz jídel zjednodušíte a zrychlíte. Řidiči si pochvalují především možnost zavolat zákazníkovi na jeden klik a také rychlou navigaci podle seznamu rozvážených objednávek. Tato aplikace je online propojená s iKelp Mobile DONÁŠKA a tvoří tak jedno ucelené řešení managementu rozvozu jídel – od zaevidování objednávky až po její doručení zákazníkovi. Je to jedna z mála aplikací, za které nemusíte platit vysoké provize.

Předpoklad úspěchu

Bohužel, i když dáte přednost garážové restauraci před tou klasickou s obsluhou, nevyhnete se papírování a úředním záležitostem. Avšak o všem, co je potřebné k otevření restaurace, jsme vás už v minulosti informovali. To znamená, že momentálně byste měli mít všechny předpoklady k tomu, abyste se stali úspěšnými podnikateli.

VĚDĚLI JSTE, ŽE?
V zahraničí funguje celosvětová síť kuchyní pro donášku jídel. Jmenuje se CloudKitchens a zaměřuje se na pronajímání prostorů pro kuchaře a restaurace, které nemají možnost vyrábět si donáškové jídlo ve svých prostorech. Jak to funguje?
1. CloudKitchens nakoupí a pronajme nemovitosti, které se nalézají například v odlehlých oblastech nebo nejsou v úplně nejlepším stavu.
2. Kuchařům nebo restauracím nabídne za měsíční poplatek také skladové prostory i kuchyňské vybavení.
3. CloudKitchens nabízejí také software, díky kterému si budou moci restauratéři lehce vyřešit administrativu i s donáškovou službou.
4. Výsledkem tohoto kompletního servisu je ušetření financí pro restaurace a kuchaře, protože si nemusí pronajímat a zařizovat vlastní prostory. (Zdroj: forbes.cz)

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard