Jak restaurace zvyšují svůj obrat až o 30 %

Víte, že online objednávání pomáhá vašemu restauračnímu byznysu?

Většina majitelů restaurací může vyhodnotit nízkou návštěvnost v jejich podniku jako dobrý důvod k panice. Vždyť realita je taková, že víc než 60% nezávisle vlastněných restaurací zkrachuje do tří let od otevření. Nedostatek hostů pro vás ale nemusí být okamžitě pohromou. Zákazníci nemusí "natrefiť" na vaši restauraci fyzicky, najdou ji digitálně. Spozornět by měli i majitelé zaběhlých restaurací, vždyť kdo by nechtěl zvýšit svůj obrat až o 30%?

Takhle vypadá prázdná restaurace
Prázdnou restauraci pocítíte nejvíce v zimním období nebo špatném počasí

Praxe potvrzuje, že pokud jsou zákazníci restaurace schopní vytvořit online objednávku na internetu, kde daný podnik i najdou, tak byznys takové restaurace začíná růst exponenciálně. Zejména v dnešní době „digitální dostupnost“ umožňuje vytvořit celoroční vytížení vaší kuchyně. Pocítíte to nejvíc v zimním období, kdy zákazníci překračují práh vaší restaurace nejméně, ale vy máte stále nové a nové online objednávky. Stačí vám jen držet krok s dobou a přizpůsobit se novým možnostem gastronomického byznysu.

Objednávání donášky jídla z pohodlí obývacího pokoje
„Digitální dostupnost“ umožňuje vytvořit celoroční vytížení vaší kuchyně

Co získáte zavedením online objednávek donášky?

Naše dlouholeté zkušenosti v gastronomii potvrzují existenci mnohých úspěšných podniků se zavedením rozvozu a online objednávek donášky v tomto novém, informačním věku. Aktuální studie společnosti GrubHub zjistili, že restaurace poskytující službu online objednávek donášky jsou schopny zvýšit své tržby v průměru až o 30%. Ve skutečnosti je jeden z pěti podniků až zdvojnásobí. Díky postupné změně chování se spotřebitelů a relativně jednoduché implementace online objednávání je „digitální dostupnost“ pro úspěch vaší restaurace o mnoho víc důležitější než kdykoliv předtím. Může se lehce stát to, že vás vaše konkurence spozoruje ve zpětném zrcátku, jak jste zařadili zpátečku.

PAPA JOHNS, známá značka v byznysu s rozvozem jídel
Ani světové značky by dnes bez online objednávek neexistovaly

Podle nedávné správy GlobalWebIndex spotřebitelé tráví online víc než šest hodin denně. Není tedy žádným překvapením, že National Restaurant Association říká, že dostupnost moderních technologických možností je důležitým faktorem při výběru restaurace pro téměř jednu třetinu všech dospělých a víc než 40% celkové populace. Toto je jen jeden z důvodů, proč je „digitální dostupnost“ kritická pro dosah na těchto potenciálních zákazníků. V dnešní době ikdyž je restaurace „hned za rohem“, je prakticky neviditelná pokud není přístupná v online světě.

Objednávání donášky jídel přes mobil
Být skutečně „digitálně dostupný“ znamená možnost přijímat i online objednávky

A být skutečně „digitálně dostupný“ zahrnuje i možnost přijímat online objednávky. Podle National Restaurant Association 60% dospělých uvedlo, že by rádi využívali donášku do svých domovů nebo kanceláří, pokud to restaurace mají v nabídce.

Výhody zavedení online objednávek pro provoz

Být víc vstřícný k potřebám svých zákazníků je důležité, ale to je jen jednou z mnohých výhod zavedení online objednávek. Výzkumy zjistili, že automatizované převzetí online objednávky v rámci restauračního systému dokáže snížit čas zpracování objednávek o víc než polovinu, což je obrovským přínosem pro efektivní fungování restaurace.

Objednávání rozvozu jídel online v Pizza Borsalino Praha
Takhle to například dělají v Pizza Borsalino v Praze

Výzkum dále ukazuje, že až 75% telefonických objednávek trvá déle než minutu a až 30% trvá déle než tři minuty. Automatizovaným převzetím 100 online objednávek ušetří restaurace až 2,5 hodiny pracovního času. Některé podniky vyřídí víc než 100 objednávek denně. Množství ušetřeného času měsíčně je tak mnohem vyšší. Navíc, pokud si zákazníci sami zadávají objednávku online přes internet, zvýší se i přesnost údajů a minimalizuje se výskyt nedorozumění.

Management rozvozu jídel od objednání až po doručení
Až 50% nárůst příjmů z rozvozu vzniká u menších restauracích

Nejvíc se výhody zavedení online objednávání projevují v menších restauracích. Obvykle zaznamenají 50% nárůst příjmů z rozvozu po spuštění online objednávání.

Překvapivě jednoduché zavedení online objednávání

I napříč všem nesporným výhodám, může být online objednávání pro některé gastronomy tvrdým oříškem. Konec konců stráví celý den soustředěním se na vytváření skvělých jídel a obsluhováním svých hostů v restauraci. Uvolnit se z tohoto hektického tempa a stát se technicky zdatným uživatelem se může jevit jako příliš velké sousto, nemluvě o zvýšení nákladů.

Evidence objednávek rozvozu jídel
I takhle jednoduše dokážete dělat rozvoz jídel: https://www.ikelp.com/zkusit

Spuštění online objednávání je mnohem jednodušší než si většina majitelů restaurací uvědomuje. Na trhu jsou zdarma dostupné aplikace nebo jen s minimálním poplatkem od určitého počtu zrealizovaných objednávek měsíčně. Aplikace jsou přívětivé jednak pro uživatele, ale i pro zákazníky, kteří si objednávají donášku. Budujte si však svoji vlastní značku a svoji vlastní databázy klientů. Pokud použijete globální objednávkové portály, budete se muset vzdát velké části svého zisku ve prospěch provizí těmto poskytovatelům. Začít můžete například s finančně nenáročnou, avšak plně dostačující aplikací iKelp POS Mobile. Obrovskou výhodou této aplikace je i to, že máte všechno na jednom místě a nemusíte spravovat více systémů nebo databáz.

Vaši spokojení zákazníci, kteří u vás pravidelně objednávají
I když zavedení online objednávání zabere nějaký čas, určitě se to vyplatí

I když zavedení online objednávání a přizpůsobení provozu zabere určitý čas, určitě se to vyplatí. Personálu ušetříte nemalé množství času a získáte schopnost dramaticky zvýšit váš obrat. Zavedení online objednávek donášky může být právě tím rozhodujícím krokem ve vašem podnikání, díky kterému vybudujete dlouhodobě profitující gastronomickou provozovnu.

Přeji vám mnoho úspěchů a zejména mnoho spokojených hostů ve vaší restauraci.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard