Potřebujete získat víc času a peněz? Začněte používat technologie

Vést gastroprovozovnu moderně a zároveň ušetřit čas i peníze – to je sen každého podnikatele. V dnešní době moderních technologií ho mají majitelé provozoven na dosah ruky. Jen je třeba vědět jak na to.

Moderní technologie dokážou ulehčit vedení restaurace, bistra i kavárny. A vám tak zjednoduší život. Díky šikovnému softwaru zefektivníte prodej, minimalizujete chyby a získáte tak moderní a funkční provozovnu, která bude dosahovat zisků. Kvalitní restaurační systém vám zastřeší obsluhu, donášku, sklad, pokladnu a mnoho jiného.

Proč využívat moderní technologie v gastroprovozovnách?

Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá – zvýšíte tak efektivitu práce. Ale nejen to. Zároveň ulehčíte život obsluze. Vaši zaměstnanci tak budou vykonávat ty samé úkony za kratší dobu, rychleji a zároveň jednodušeji. Celý proces od objednání až po zaplacení se zautomatizuje a minimalizuje se tak prostor na chyby. Tímto způsobem se sníží náklady, a naopak zvýší zisky při stejné tržbě. Některé technologie pomáhají zisky zvyšovat i pomocí marketingu – slevy, kupony, klubový systém apod.

 

Restaurační systémy v sobě skrývají mnoho funkcí

Dobrý restaurační systém v sobě skrývá mnoho funkcí, a díky tomu ho dokáže ocenit nejen provozovatel, ale i samotná obsluha a hosté. Mezi hlavní funkce restauračního systému iKelp POS Mobile patří:

  • Mobilní číšník. Skutečný komfort pro obsluhu. Objednávka odchází od stolu přímo do kuchyně, číšníci se naběhají méně a dokážou obsloužit v kratší době víc stolů.
  • Inteligentní stůl. Díky této funkci si hosté dokážou jednoduše přivolat číšníka, objednat si nebo zaplatit účet.
  • Online objednávky a donáška. Donáška pomůže rozšířit vaše působení i mimo restauraci. Tímto způsobem můžete získat nové věrné zákazníky, tak proč to nevyužít? Při online objednávání můžete využít také sílu marketingu – nabídnout svým zákazníkům kupony nebo poukázky, které je budou nabádat k tomu, aby si objednali (vše probíhá automaticky, bez vaší námahy).
  • Sklad. Skladový systém je v restauracích velmi důležitý. Díky této funkci budete mít svůj podnik stále pod kontrolou, a to díky evidenci skladu, receptur a kontrole zásob.
  • Vzdálený přístup. Tajemství úspěchu spočívá v kontrole. Proto se nebojte využívat i tuto funkci. Díky vzdálenému přístupu budete mít přehled o svém podniku jako na dlani. Můžete kontrolovat tržby, prodeje i zásoby. A to všechno z pohodlí domova.
  • Jídelní lístek a menu online. Mnoho lidí si jídelní lístky a denní menu prohlíží online, proto jim tuto službu dopřejte i vy. A díky iKelp POS Mobile můžete mít jídelní lístek stále aktuální – i na webové stránce, i na vašem Facebooku.
  • Hodnocení obsluhy. Kvalitní obsluha zajistí vyšší zisky – to určitě víte. Pokud si však chcete ověřit, jestli jsou vaši zaměstnanci opravdu šikovní, nabídněte zákazníkům možnost hodnocení obsluhy. Zpětná vazba je při podnikání velmi důležitá a dá se využít ve váš prospěch. Nechte své hosty ohodnotit nejen svůj personál, ale i jídla a nápoje. Získáte tak cenné informace, díky nimž budete vždy pokročilí. Zároveň můžete sledovat dlouhodobý průběh spokojenosti zákazníků.

Má restaurační systém iKelp POS Mobile i nevýhody?

Systém iKelp POS Mobile dokáže svými funkcemi pokrýt celé řízení gastroprovozovny. Když však přemýšlíte o jeho nevýhodách, můžete je shrnout následovně:

  • Za menší nevýhodu je možné považovat to, že za některé funkce je třeba si doplatit, protože nejsou součástí základního systému. V konečném důsledku vám však tyto zpoplatněné funkce zvyšují efektivitu práce a současně i tržby.
  • Další nevýhodou může být případná neochota zaměstnanců dělat věci jinak. Personál a vlastně i provozovatel restaurace se musí naučit, jak restaurační systém používat. A také si uvědomit skutečnost, že nové technologie neškodí, ale zjednodušují život.

iKelp POS Mobile je technologie pro malé i velké podniky

Velkou výhodou iKelp POS Mobile je to, že jde o modulární systém, a tak si každý podnik může vybrat jen to, co potřebuje a co mu vyhovuje. Malá kavárna nepotřebuje možnost donášky. Do luxusních restarací, ve kterých obsuha radí při výběru jídel a kvalitních vín, se nehodí Inteligentní stůl. Každý majitel si musí ujasnit, co využije a co ne. I malé bistro může mít svou nabídku na webu či Facebooku. A v kavárně můžete zavést věrnostní systém a nabízet slevy či akcie. Prostor na zlepšení se najde vždy.

 

U restauračních systémů je potřebné myslet i na materiálně-technické zabezpečení a menší vrásky nám můžou způsobit také počáteční investice. Systém iKelp POS Mobile je však cloudová služba, kterou je možné využívat přes jakýkoli počítač, mobil, tablet nebo notebook. Při spuštění provozu je třeba si dobít minimální kredit cca 1 340 Kč, který se použije na měsíční platby. Platby se stěhují podle modulů, které ve svém podniku využíváte. Poplatek začíná na sumě cca 135 Kč měsíčně, při plné výbavě však můžete počítat s částkou přibližně 1 340 Kč měsíčně.

Nebojte se být akční a využívejte nové technologie ve svůj prospěch. Začněte postupně a k jednotlivým funkcím iKelp POS Mobile přistupujte krok za krokem. Tak si zvyknete na nový způsob řízení provozovny. Následně bude vaší odměnou dobře fungující podnik, spokojený personál a vyšší zisky.

Besteron VISA, MasterCard