Sebevzdělávání a moderní technologie – 2 faktory, které vás posunou vpřed

Podnikání v gastro segmentu je běh na dlouhou trať. Jedná se o cestu plnou mnoha zkoušek a nástrah, v jejichž rámci budete občas potřebovat i kus štěstí. Jak se ale říká – štěstí přeje připraveným. Připravte se proto i vy a postupně posouvejte možnosti vaší restaurace vpřed. To, co vám stačilo k úspěšnému podnikání přibližně před 10 lety, vám totiž nemusí automaticky stačit i dnes. Pomozte si například 2 neopomenutelnými faktory – sebevzděláváním a používáním moderních technologií.

Vzdělávejte se

Pokud vlastníte nebo provozujete restaurační zařízení, případně máte v plánu podnikat v této oblasti, neměli byste podceňovat vzdělávání. Vzdělání vám totiž dá základní předpoklady pro správné pochopení více procesů, v jejichž rámci se můžete neustále zdokonalovat. Abyste mohli postupně posouvat vpřed možnosti vašeho podniku, potřebujete se orientovat v technických, úředních i obchodních náležitostech souvisejících s gastro segmentem. Jejich osvojováním získáte:

  • všeobecné základy o stravovacích službách,
  • kompetence na finanční vedení podniku,
  • interpersonální dovednosti umožňující řízení personálu a řešení konfliktů na pracovišti,
  • marketingové schopnosti pro získávání nových zákazníků a udržování těch stálých.

Jak na to?

Jednou z cest, jak si osvojit výše zmiňované schopnosti a dovednosti, je odborné vzdělávání na akademické půdě. Pokud jste však v životní fázi, kdy už je pro vás školní vzdělávání pasé, nové poznatky z gastro podnikání můžete získávat i jinými způsoby. Kromě různých kurzů a seminářů můžete nabírat znalosti díky různé specializované literatuře a odborným časopisům, pomůže i návštěva tematických veletrhů a výstav, a v neposlední řadě internet jako zdroj nejrůznějších informací ze světa podnikání v gastro segmentu. Odebírejte newslettery z pro vás zajímavých stránek a zajistěte si tak, že vaší pozornosti neunikne nic důležitého.

Náš tip: Na internetu najdete spoustu naučných a inspirativních materiálů dostupných ke stažení zdarma. I takovou formou sebevzdělávání dokážete posouvat vpřed možnosti vašeho podnikání.

Používejte moderní technologie

Další důležitý faktor, který vás může v gastro podnikání posunout vpřed, představují moderní technologie. Měli byste přijmout skutečnost, že žijete v jejich době. Právě výdobytky 21. století určují trendy. Dejte proto vašim zákazníkům to, co je pro ně přirozené – to, čím se obklopují. Benefity získají nejen oni, ale také vy a vaši zaměstnanci díky zefektivnění procesů. Konkrétně můžeme zmínit například:

Menu online
Zdroj: iKelp

Jak na to?

Nejpraktičtějším způsobem, jak si zajistit zmíněné výhody, je určitě software, který je dokáže zastřešit rovnou všechny. No a bonusem by bylo, kdyby takový nástroj dokázal zároveň fungovat i jako evidence skladových zásob, pokladní systém nebo mobilní číšník. Pokud najdete takový systém, s největší pravděpodobností se stane jedním z nejdůležitějších prvků vašeho úspěšného podnikání.

Náš tip: Vyzkoušejte iKelp POS Mobile – software pro restaurace, kavárny, bary a terasy. Zatímco vašim hostům a zákazníkům dokáže zpříjemnit jejich pobyt u vás, resp. online objednávání z vaší stránky, tak vám a vašim zaměstnancům usnadní mnoho pracovních postupů. Výsledkem vašeho spojení s moderním iKelp POS Mobile systémem budou spokojení zákazníci s vysokými tržbami. A co je na tom nejlepší? Obsluhování iKelp POS Mobile je nesmírně jednoduché a intuitivní. Paradoxně ho tak zvládne kdokoli – i bez větších technických dovedností.

Posuňte se vpřed

V souvislosti s kladeným důrazem na vzdělávání a používání moderních technologií nemůžeme jinak než ještě jednou zopakovat, co jsme zmiňovali již v samotném úvodu tohoto článku – to, co možná stačilo k úspěšnému podnikání zhruba před 10 lety, nemusí automaticky stačit dnes. Přijměte proto skutečnost, že doba pokračuje, trh se mění a zákazníci jsou svým způsobem o něco náročnější. Svědomitým vzděláváním a nebojácným implementováním moderních technologií do vašeho byznysu se však můžete posouvat neustále vpřed.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard