Informujte zákazníka o stavu objednávky nebo rozvozu jídla SMS zprávou

Věděli jste, že i na první pohled „nevinná“ SMS komunikace dokáže posunout vaše podnikání na vyšší úroveň? Toto tvrzení platí zejména pro podniky, ve kterých se plně využívá donášková služba k rozvozu jídla. Následující řádky vás přesvědčí o tom, že i obyčejná SMS notifikace může dodat vašemu zákazníkovi pocit jistoty a výjimečnosti.

Přestože v gastro oblasti je čím dál populárnější online objednávání přes moderní restaurační systém, mnozí lidé stále upřednostňují telefonické objednávky. Ať už je to ze zvyku, nebo se prostě moc „nekamarádí“ s moderními technologiemi, měli byste se pokusit jim co nejvíce zpříjemnit celý proces od objednání až po donášku. Koneckonců, pravděpodobně vám nemusíme vysvětlovat, jak důležitý je pro vás každý zákazník. Akce totiž vyvolává reakci a spokojení jednotlivci nebo spokojené skupinky k vám přivedou nové zákazníky. Proto byste měli dát každému zákazníkovi pocit jistoty a výjimečnosti. Jak na to?

Telefonické objednávání z pohledu zákazníka

V první řadě se musíte vžít do kůže vašeho zákazníka. Představte si celý proces objednávání z jeho pohledu. Není to jen o vytočení čísla, nadiktování objednávky a převzetí zásilky. Několik minut po objednání totiž může v zákazníkovi propuknout nejistota, zda podnik vůbec zaevidoval jeho objednávku. Nemluvě o tom, když své jídlo stále nemá ani po 30, 40 nebo 50 minutách. Je nutné si uvědomit jednu věc: zákazník nemá odkud vědět, že právě máte polední špičku a na jeho objednávce skutečně poctivě pracujete. Jeho pochybnosti o zaevidování objednávky jsou proto naprosto pochopitelné.

Dejte zákazníkovi pocit jistoty jednoduchou SMS notifikací

Takovému pro zákazníka nelichotivému a nepříjemnému scénáři naštěstí dokážete velmi jednoduše předcházet. A to tak, že ho budete informovat o stavu objednávky přes SMS zprávu. V praxi to může vypadat následovně:

Zákazník si u vás telefonicky objedná, přičemž po ukončení hovoru obdrží SMS notifikaci o přijetí a zaevidování objednávky. Taková zpráva může obsahovat například informaci o celkové ceně objednávky i odkaz na sledování jejího stavu nebo link na registraci do věrnostního programu. Objednávajícího tak automaticky ujistíte, že na jeho objednávce pracujete. A jako bonus nemusí zdlouhavě počítat, kolik peněz si potřebuje připravit v případě platby v hotovosti.

Co když se příprava objednávky o pár minut prodlouží?

Opožděné doručení objednávky je špatnou reklamou pro každý podnik. I takovou situaci ale dokážete obrátit ve váš prospěch. Čas od času, například přes polední špičku, se může stát, že jednoduše nedodržíte deklarovanou dobu doručení objednávky. V takovém případě bude namístě, když o tom vašeho zákazníka férově informujete. SMS notifikace s informací o tom, že se na jeho objednávce stále pracuje, ho nejenže opětovně ujistí, ale ještě k tomu mu i dodá pocit výjimečnosti. Bude totiž cítit, že vám na něm záleží a že na něj myslíte. A proto vám s největší pravděpodobností odpustí i několikaminutové zdržení.


Zdroj: iKelp

SMS komunikace zefektivní i donáškovou službu a rozvoz jídla

SMS notifikace ale nepřinesou výhody jen vašim zákazníkům. Mohou totiž přispět také ke zefektivnění vaší donáškové služby. Tuto skutečnost ocení zejména vaši kurýři, kteří již nebudou muset zdlouhavě vytáčet telefonní čísla a informovat zákazníky o tom, že na ně čekají u dveří. Namísto toho zákazník obdrží SMS zprávu s textem, že je jeho objednávka právě doručována. Kromě toho může tato notifikace obsahovat i informaci o tom, že kurýr bude do několika minut na místě. Objednávající si na základě toho připraví hotovost a bude čekat na kurýra v místě doručení. Rozvoz pizzy a jiných jídel se tak stane maximálně efektivním.

Rychlá a automatizovaná SMS komunikace jako součást donáškového modulu

A na závěr nelze nezmínit, že odesílání takových SMS notifikací je nesmírně rychlé, přičemž může být plně automatizované. Ve vašem systému si přednastavíte texty jednotlivých zpráv, které může systém odesílat automaticky po vyřízení určitých úkonů – například po zaevidování objednávky. Výhodou je, že přednastavené texty můžete posílat podle potřeby i manuálně, na pár kliknutí – například při neočekávaném pozdějším doručení objednávky.


Zdroj: iKelp

Dobrá zpráva: Tuto funkci může zákazník používat jako součást donáškového modulu bez poplatků navíc. Zpoplatněny jsou pouze odeslané SMS zprávy dle tarifu zvolené SMS brány.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard