Jak prodávat dárkové poukázky ve vaší provozovně?

Vést restauraci neznamená jen dbát na dobré jídlo a dohlížet na šikovný personál. Obnáší to mnoho starostí nejen s vedením zaměstnanců, ale i se samotným chodem podniku. Objednávání zboží, účetnictví, technické zabezpečení – to vše musíte mít na paměti. A samozřejmě nesmíte zapomínat ani na marketing, protože ten je dnes důležitou součástí každého podnikání.

Dobrý marketing umí dělat divy – pomáhá budovat značku, dostane podnik do povědomí lidí, zvýší návštěvnost a zároveň i tržby. Marketing v gastro podnicích je obvykle zaměřen na přilákání nových zákazníků a udržení stálé klientely – skupiny hostů, kteří se k vám budou rádi vracet. Cesty však vedou obousměrně, proto pokud chcete, aby váš podnik zákazníci s oblibou navštěvovali, byste pro ně měli udělat něco víc. Vyvinout určitou snahu, vycházet jim vstříc a stálým zákazníkům nabídnout i něco navíc.

 

Oblíbené jsou například různé slevy, kupóny a akční nabídky, které jsou výhodné nejen pro vás, ale i pro samotného zákazníka. Spoustu zákazníků potěší i možnost zakoupení dárkové poukázky. Ty dnes nabízí téměř každý prodejce, tak se je nebojte vyzkoušet i ve vaší restauraci.

Proč ve svém podniku nabízet dárkové poukázky?

Mezi největší výhody prodeje dárkových poukázek patří budování povědomí o vašem podniku a zvýšení tržeb. Pokud zákazník daruje vaši dárkovou poukázku známému, který ve vaší restauraci nikdy nebyl, je možné, že se mu u vás zalíbí. Díky tomu získáte nového stálého zákazníka. Zároveň tento nový zákazník zaplatí poukázkou a možná utratí i něco navíc. A hurá – tržby se zvyšují.

A na druhé straně – kdo by nechtěl dostat kulinářský zážitek? Dárkové poukázky jsou skvělým dárkem pro někoho, kdo váš podnik navštěvuje často. Současně nimi jde obdarovat člověka, který váš podnik nezná, ale vaši kuchyni by měl bezpodmínečně ochutnat.

Náš tip: V situaci, kdy jsou kvůli pandemii koronaviru uzavřené všechny gastro podniky, zkuste svým zákazníkům nabízet i dárkové poukázky. Jejich prodej vám pomůže překonat tuto zvláštní dobu – a navíc je hodně zákazníků ochotných pomoci svým oblíbeným podnikům.

Jak prodej dárkových poukázek funguje?

V první řadě se snažte velkou oklikou vyhnout ruční evidenci. Zjednodušíte si práci, ušetříte čas a nevytvoříte prostor pro omyly. Jednou z možností, jak vytvořit dárkové poukázky, je také pomocí kvalitního restauračního systému. V aplikaci iKelp POS Mobile můžete dárkové poukázky vytvářet, spravovat i kontrolovat. Pokud využíváte tento restaurační systém, tak v modulu „Slevy, kupóny a akční nabídky” najdete široké možnosti nastavení slevových kampaní.

darcekove-poukazy

Nabídka dárkových poukázek je z pohledu prodávajícího levná záležitost, zvláště pokud již používáte aplikaci iKelp POS Mobile. Poukázky tak můžete prodávat:

  • Jako součást pokladního bloku. Zákazník si u vás objedná donášku a zároveň si k ní dokoupí i dárkový poukaz.
  • Jako klasické vytištěné papírové poukázky, například s logem vašeho podniku, případně s jiným zajímavým designem. Pokud se rozhodnete pro tento způsob, nezapomínejte na to, že tyto poukázky se kupují nejčastěji jako dárek. Poukázka tedy musí nějak vypadat, proto se jí pokuste dát zajímavý design.
  • Jako voucher v zákaznickém účtu.

Pokud se rozhodnete prodávat dárkové poukázky prostřednictvím iKelp POS Mobile, tak vše funguje v online formě, a proto nedochází ke zbytečným chybám. Pokud se například zákazník rozhodne nevyužít plnou částku poukázky, systém dokáže pohlídat její zůstatek. Pokud byste POS systém nevyužívali, tak si musíte vše zapisovat – uplatněné poukázky, expirace a zůstatky. A to vše představuje práci navíc, nemluvě o možných chybách, ke kterým by mohlo dojít.

darcekove-poukazy

Dárkové poukázky jsou nejen skvělým marketingovým nástrojem, ale zároveň i potěšením pro vaše zákazníky. Díky aplikaci iKelp POS Mobile si poradíte s jakoukoli formou slevové akce i s prodejem samotných poukázek.

Write by Author / Vytvorené by
Besteron VISA, MasterCard