Tisk výdejních lístků zavede na provozovně řád

Nekončící řady u pokladny, zdlouhavé čekání na vyřízení objednávky nebo chaos při vydávání jídla. To jsou jen některé z problémů, které dokáže vašemu provozu vyřešit komplexní bufetový systém. Ptáte se jak? Kromě toho, že součástí takového systému je efektivní výdejní displej, stojí za zmínku i tisk výdejních lístků. Jedná se o funkcionalitu, která ve vašem podniku zavede řád.

Po čem žádný bufet netouží

V prvním momentě to může znít jako paradox, ale pravdou je, že žádný bufet nebo fast food s výdejním okénkem netouží po nekonečných řadách u pokladny. Ty s sebou totiž přirozeně přináší nervózní a nespokojené zákazníky, kteří se nemohou dočkat svých objednávek. A aby toho nebylo málo, zdlouhavé čekání nejednou vede k nedorozuměním a chaosu při výdeji – zejména tehdy, když si více zákazníků objedná totéž. V praxi to může vypadat asi tak, že se mezi sebou začnou dohadovat, kdo si objednal dříve, resp. kdo čeká déle. Takovému nechtěnému scénáři lze naštěstí jednoduše předcházet.

Výdejní lístky nastolí řád

V rámci komplexního bufetového systému od iKelp POS Mobile můžete využívat funkcionalitu tištění čísla objednávky přímo na účtenku. Co to znamená? Každý zákazník, který si u vás objedná, obdrží v rámci pokladního dokladu i výdejní lístek. Ten slouží k identifikaci u výdejního okénka.

tlač výdajového lístka
Zdroj: iKelp

V praxi to může vypadat následovně:

Zákazník si objedná smažený sýr a hranolky s tatarskou omáčkou – a k tomu jeden nápoj. Za celou objednávku zaplatí ještě u pokladny, přičemž nápoj si hned odnáší s sebou. Spolu s ním drží v ruce i pokladní doklad. Ale ne obyčejný. Svítí na něm číslo, například 12. Nemusí už stát v řadě, stav své objednávky může sledovat na výdejním displeji, nezdržuje tedy prodavače při vyřizování dalších zákazníků. Mezitím se informace v podobě vytištěné objednávky automaticky dostává i do kuchyně, a to aniž by ji musel kdokoli z pokladny ústně předat. Právě změť těchto skutečností nastolí v podniku maximální řád. Každý – od pokladního přes kuchyni až po zákazníka – ví, co má dělat. Jakmile je objednávka připravena k vyzvednutí, zasvítí číslo z výdejního lístku, v našem případě 12, přímo na displeji. Nikdo toto číslo nemusí zpoza okénka vykřikovat, a už vůbec nemusí vyjmenovávat obsah objednávky. Zákazník si vše pohodlně vyzvedne, a jelikož se může identifikovat výdejním lístkem, s nikým se nemusí o své jídlo dohadovat.

Jednoduché, že ano? A to nejdůležitější – za stejnou dobu dokážete obsloužit více hostů a zvýšit si tak zisk. To vše jen kvůli tomu, že se nebojíte ve vašem podniku používat inovace, které usnadňují život nejen vám, ale i vašim zákazníkům. Díky restauračnímu systému je činnost ve vašem bufetu (fast foodu) organizována a maximálně automatizována.

Pro lepší představu, jak funguje systém s výdejním displejem a lístkem, si můžete prohlédnout i následující video:

Jde to ještě efektivněji aneb Výdejní lístek také v mobilu

Může to znít neuvěřitelně, ale i výše zmiňovaný postup objednávání, přípravy a vydávání jídla lze ještě více zefektivnit. V případě, že umístíte do vašeho podniku QR kódy, například na stůl, pult nebo sloupek, si díky nim zákazníci dokážou objednat rychle a jednoduše prostřednictvím vlastních chytrých telefonů. Eliminuje se tak nutnost osobního objednávání u pokladny, které zdržuje ostatní návštěvníky a prodlužuje řadu. Zákazník pomocí QR kódu dokáže hned i zaplatit. A jakmile bude jeho objednávka připravena, upozorní ho na to nejen číslo na výdejním displeji, ale i jeho chytrý telefon, přičemž se při převzetí jídla prokáže výdejním e-lístkem.

výdajový e-lístok
Zdroj: iKelp

Náš tip: Pokud chcete i vy za stejnou dobu obsloužit více hostů a zvýšit si tak zisk, začněte využívat komplexní bufetový systém od iKelp POS Mobile ještě dnes.

Besteron VISA, MasterCard